
Snelle eenpans kipstoof met aardappel en wortel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
500 gram kipdijfilet, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 gram Hollandse roerbakgroenten (met wortel en prei)
600 gram vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
2 eetlepels tomatenpuree
500 milliliter kippenbouillon
1 laurierblaadje
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Grote stoofpan of hapjespan met deksel
Bereidingswijze
1. Bestrooi de blokjes kipdijfilet met zout en peper. Verhit de olijfolie in de stoofpan op middelhoog vuur en bak de kip in circa 5 minuten rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet even opzij.
2. Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook en de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten mee tot de groenten iets zachter zijn.
3. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak 1 minuut mee om te ontzuren. Voeg vervolgens de kip weer toe aan de pan, samen met de aardappelblokjes, kippenbouillon, het laurierblaadje en de tijm. Breng aan de kook.
4. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de stoof 25-30 minuten zachtjes pruttelen, of tot de aardappels gaar zijn en de kip mals is. Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met extra zout en peper. Garneer met de verse peterselie en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1518 Kj
Calorieën
360 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
1.40 gram
Meer recepten in de categorie