
Snelle gado gado met tofu
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk komkommer
500 gram sperziebonen
4 stuks eieren
400 gram taugé
200 gram geschrapte worteltjes
400 gram tofu
4 eetlepels satésaus
3 stengels bosuien
2 eetlepels gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Snijd de komkommer over de lengte door, verwijder het vruchtvlees en snijd in boogjes. Snijd de wortel in schuine plakjes, de bosui in ringen en de tofu in blokjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen samen met de eieren 8 minuten. Giet af en laat de eieren schrikken met koud water.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu rondom bruin en krokant. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
4. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
5. Verdeel alle ingrediënten in aparte delen over het bord en serveer met de gebakken uitjes.
Tip: Lekker met kroepoek!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1489 Kj
Calorieën
352 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie