Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle huisgemaakte tomatensoep met sandwiches

Snelle huisgemaakte tomatensoep met sandwiches

Ingrediënten

  • 1 kg romatomaten
  • 6 sneetjes meergranenbrood
  • 75 gram slamelange
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 3 takjes tijm
  • 0 stuk komkommer
  • 120 gram gerookte kipfilets
Snelle huisgemaakte tomatensoep met sandwiches product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Halveer de tomaten. Snijd de komkommer in schuine plakjes.
  3. 2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomaten toe en roerbak 8 minuten. Giet de bouillon erbij en verwarm nog 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met verse tijm.
  4. 3. Besmeer 4 sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel de sla, de kipfilet en de komkommer erover. Stapel twee belegde broodjes op elkaar en sluit af met een sneetje brood. Snijd diagonaal door.
  5. 4. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de kipfilet sandwiches.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 7