
Snelle huisgemaakte tomatensoep met sandwiches
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kg romatomaten
6 sneetjes meergranenbrood
75 gram slamelange
3 eetlepels mayonaise
1 liter groentebouillon
1 teentje knoflook
1 stuk ui
3 takjes tijm
0 stuk komkommer
120 gram gerookte kipfilets
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Halveer de tomaten. Snijd de komkommer in schuine plakjes.
2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomaten toe en roerbak 8 minuten. Giet de bouillon erbij en verwarm nog 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met verse tijm.
3. Besmeer 4 sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel de sla, de kipfilet en de komkommer erover. Stapel twee belegde broodjes op elkaar en sluit af met een sneetje brood. Snijd diagonaal door.
4. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de kipfilet sandwiches.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1740 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
18 gram