

Snelle noedels met gehakt, paksoi en pindacrunch
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
9.39 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 tenen Knoflook
100 gram Pinda's gezouten
2 theelepel Chilipeper vlokken
50 ml Zonnebloemolie
400 gram Mie nestjes
350 gram Gemengd gehakt
2 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Sesamolie
2 stuks Paksoi
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook fijn en de pinda’s grof. Meng de knoflook met de gehakte pinda’s en chilipeper in een hittebestendig schaaltje. Verwarm de zonnebloemolie in een klein pannetje en giet als de olie heet is op het pindamengsel. Roer en laat staan tot gebruik.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af.
3. Verwarm een koekenpan of wok met een scheut olie en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Verwarm ondertussen een tweede pan met een scheut olie op hoog vuur. Verwijder de uiteindes van de paksoi en snijd in grove stukken. Bak een paar minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de mie over 4 diepe borden of kommen. Schep het gehakt en de paksoi erbij. Garneer met de pindacrunch en serveer direct.
Meer recepten in de categorie