Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle noedels met gehakt, paksoi en pindacrunch

Snelle noedels met gehakt, paksoi en pindacrunch

Ingrediënten

  • 2 tenen Knoflook
  • 100 gram Pinda's gezouten
  • 2 theelepel Chilipeper vlokken
  • 50 ml Zonnebloemolie
  • 400 gram Mie nestjes
  • 350 gram Gemengd gehakt
  • 2 eetlepel Sojasaus
  • 1 theelepel Sesamolie
  • 2 stuks Paksoi
Snelle noedels met gehakt, paksoi en pindacrunch product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Hak de knoflook fijn en de pinda’s grof. Meng de knoflook met de gehakte pinda’s en chilipeper in een hittebestendig schaaltje. Verwarm de zonnebloemolie in een klein pannetje en giet als de olie heet is op het pindamengsel. Roer en laat staan tot gebruik.
  2. 2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af.
  3. 3. Verwarm een koekenpan of wok met een scheut olie en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Verwarm ondertussen een tweede pan met een scheut olie op hoog vuur. Verwijder de uiteindes van de paksoi en snijd in grove stukken. Bak een paar minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Verdeel de mie over 4 diepe borden of kommen. Schep het gehakt en de paksoi erbij. Garneer met de pindacrunch en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 577
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 3