
Snelle pizza met ricotta, spinazie en ansjovis
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 gram ricotta
1 teentje knoflook (geperst)
0.5 citroenen (sap)
4 platbroden
2 eetlepels olijfolie
1 blikje ansjovisfilet
400 gram spinazie (panklaar)
1 theelepel chilipepervlokken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de ricotta met de knoflook en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
2. Bestrijk de broden ermee. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ansjovis toe en laat de spinazie erin slinken.
3. Schep de spinazie op de broodbodems en besprenkel met de chilipeper naar smaak. Bak de pizza's circa 10 minuten in de oven en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie