
Snelle risotto met groene kool en worstjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
400 gram groene kool (in dunne reepjes)
300 gram snelkookrijst
400 milliliter kippenbouillon (heet, van tablet)
8 plakjes ontbijtspek
4 verse worsten (in lengte gehalveerd)
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui circa 4 minuten.
2. Voeg de koolreepjes toe en roerbak circa 2 minuten mee.
3. Voeg de rijst en een gedeelte van de bouillon toe tot de bouillon weer kookt.
4. Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de rijst en de kool na circa 8 minuten gaar zijn. Leg het deksel op de pan om de rijst warm te houden.
5. Rol intussen het spek om de halve worstjes.
6. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in circa 10 minuten om en om gaar en bruin.
7. Serveer de risotto op warme borden met 2 stukjes worst per persoon.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie