
Snelle stoofperen tiramisu
8 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
735 gram stoofperen
100 gram pure chocolade
150 ml perensap
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
175 gram lange vingers
50 gram witte basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Snijd de stoofperen in stukjes en rasp de chocolade.
2. Klop de helft van de suiker met de slagroom luchtig. Meng de overige suiker met de mascarpone. Spatel de slagroom voorzichtig door mascarpone.
3. Verwarm het perensap in een steelpan. Doop de lange vingers hierin en bedek een schaal tot de bodem gevuld is. Verdeel de helft van de stoofperen erover, gevolgd door het mascarpone mengsel. Herhaal de stappen met de lange vingers, de stoofperen en het mascarpone mengsel. Laat ten minste een uur opstijven in de koelkast.
4. Garneer de tiramisu met de geraspte chocolade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1991 Kj
Calorieën
476 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
42 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie