
Snelle Surinaamse pindasoep
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
600 gram kipfiletblokjes
200 gram pindakaas met stukjes noot
400 gram nasi/bamigroente
2 stuks tomaten
1 bakje bladselderij
400 gram zoete aardappelen
2 stuks kippenbouillon
Bereidingswijze
1. Was en snijd de zoete aardappelen en de tomaten in gelijke blokjes.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en roerbak de kipfilet blokjes 3 minuten rondom. Voeg de bamigroente, de zoete aardappelblokjes en de tomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillonblokjes en 1,5 liter water toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en kook nog 5 minuten.
3. Meng ondertussen de pindakaas met 2 eetlepels heet water en roer los.
4. Voeg de pindakaas aan de soep toe, roer nogmaals goed door en verwarm kort mee.
5. Hak de bladselderij fijn. Verdeel de pindasoep over kommen en garneer met de bladselderij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2725 Kj
Calorieën
652 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
48 gram