Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle tartaar van zalm, avocado en biet

Snelle tartaar van zalm, avocado en biet

Ingrediënten

  • 1 biet (voorgekookt)
  • 1/2 rode ui
  • 250 gram gerookte zalm (ASC)
  • 1 avocado
  • 125ml crème fraîche
  • 1 a 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • 1 limoen
  • handje tuinkers
  • Ook nodig: kookring (voor het opmaken)
Snelle tartaar van zalm, avocado en biet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes. Rasp de limoen en pers het sap uit. Snijd de avocado in blokjes. Besprenkel de avocadoblokjes met een beetje limoensap. Snijd de gerookte zalm in blokjes.
  2. Snipper de rode ui fijn. Meng de crème fraîche met een ruime theelepel van de limoenrasp, peper, zout en een eetlepel mayonaise. Proef en beslis of er extra mayonaise of peper en zout nodig is.
  3. Meng de rode ui en de biet. Let op: je hebt een halve rode ui nodig. Heb je een grote ui? Gebruik dan een kwart. Meng lepel voor lepel de crème fraîche die je op smaak hebt gebracht met de zalm.
  4. Plaats de ring in het midden van een bord. Vul deze eerst met een laagje bieten. Vervolgens met blokjes avocado en maak af met de zalm. Bestrooi met wat tuinkers. Herhaal voor de tweede portie.
  5. *Dit recept is gemaakt door Robert uit Alkmaar, een van de winnaars van de kerstboodschappen winactie.

Variatie

Tip: serveer met brood en (kruiden)boter.