
Snelle tartaar van zalm, avocado en biet
2 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 biet (voorgekookt)
1/2 rode ui
250 gram gerookte zalm (ASC)
1 avocado
125ml crème fraîche
1 a 2 eetlepels mayonaise
peper en zout naar smaak
1 limoen
handje tuinkers
Ook nodig: kookring (voor het opmaken)
Bereidingswijze
Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes. Rasp de limoen en pers het sap uit. Snijd de avocado in blokjes. Besprenkel de avocadoblokjes met een beetje limoensap. Snijd de gerookte zalm in blokjes.
Snipper de rode ui fijn. Meng de crème fraîche met een ruime theelepel van de limoenrasp, peper, zout en een eetlepel mayonaise. Proef en beslis of er extra mayonaise of peper en zout nodig is.
Meng de rode ui en de biet. Let op: je hebt een halve rode ui nodig. Heb je een grote ui? Gebruik dan een kwart. Meng lepel voor lepel de crème fraîche die je op smaak hebt gebracht met de zalm.
Plaats de ring in het midden van een bord. Vul deze eerst met een laagje bieten. Vervolgens met blokjes avocado en maak af met de zalm. Bestrooi met wat tuinkers. Herhaal voor de tweede portie.
*Dit recept is gemaakt door Robert uit Alkmaar, een van de winnaars van de kerstboodschappen winactie.
Variatietip!
Tip: serveer met brood en (kruiden)boter.
Meer recepten in de categorie