
Soesjestoren met chocolade-koffiedip
dessert
4 pers.
ca. 20 min
29.29 voor 4 pers.
Ingrediënten
50 ml Espresso
150 gram Slagroom
150 gram Verkade puur
150 gram Kristalsuiker
40 stuks Slagroomsoesjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de espresso en slagroom in een pannetje op laag vuur. Hak de pure chocolade in stukjes en voeg toe aan de warme room. Roer en laat ondertussen de chocolade smelten. Draai het vuur uit zodra de chocolade is gesmolten. Giet in een schaaltje en bewaar in de koelkast tot gebruik.
2. Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur smelten tot alle suikerkorrels zijn opgelost en amberkleurig kleuren. Pas op dat het niet verbrandt. Haal de pan direct van het vuur zodra de karamel goed is.
3. Maak een soesjestoren door de soesjes voorzichtig in de karamel te dopen en op elkaar te stapelen. Serveer met de chocolade-koffiedip.
Meer recepten in de categorie