
Soezenkrans
8 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
250 g verse cranberry’s
100 g kristalsuiker + 2 el
250 ml slagroom
200 g Griekse yoghurt 10%
50 g witte chocolade
1 doosje kerstsoesjes (8 stuks, PLUS Feestmoment)
1 doosje slagroomsoesjes (10 stuks)
200 g granaatappelpitjes
2 el zilveren parels (Dr. Oetker)
Mixer
Bereidingswijze
Verhit de cranberry’s met 2 eetlepels water en de kristalsuiker en kook in ca. 5 min. tot een grove saus. Laat afkoelen en roer er indien nodig nog 2 eetlepels water door.
Klop de slagroom met de mixer stijf met de 2 eetlepels kristalsuiker en spatel de yoghurt erdoor. Hak de chocolade in stukjes.
Verdeel beide soorten soesjes in een krans over een groot bord. Schep de yoghurtroom erop en tussen. Drizzle de cranberrysaus en bestrooi met de witte chocolade, granaatappelpitjes en parels.
Variatietip!
Je kunt zo’n krans natuurlijk helemaal naar eigen inzicht invullen! Varieer met cake, meringuekransen, bolletjes ijs, fruit, cacaopoeder, karamelsaus, jam, chocolademousse, gehakte noten etc. Alles wat je lekker vindt en wat je nog in de kast, vriezer of koelkast hebt liggen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
59 gram
Eiwitten
4 gram