Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Soezenkrans

Soezenkrans

Ingrediënten

  • 250 g verse cranberry’s
  • 100 g kristalsuiker + 2 el
  • 250 ml slagroom
  • 200 g Griekse yoghurt 10%
  • 50 g witte chocolade
  • 1 doosje kerstsoesjes (8 stuks, PLUS Feestmoment)
  • 1 doosje slagroomsoesjes (10 stuks)
  • 200 g granaatappelpitjes
  • 2 el zilveren parels (Dr. Oetker)
  • Mixer
Soezenkrans product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de cranberry’s met 2 eetlepels water en de kristalsuiker en kook in ca. 5 min. tot een grove saus. Laat afkoelen en roer er indien nodig nog 2 eetlepels water door.
  2. Klop de slagroom met de mixer stijf met de 2 eetlepels kristalsuiker en spatel de yoghurt erdoor. Hak de chocolade in stukjes.
  3. Verdeel beide soorten soesjes in een krans over een groot bord. Schep de yoghurtroom erop en tussen. Drizzle de cranberrysaus en bestrooi met de witte chocolade, granaatappelpitjes en parels.

Variatie

Je kunt zo’n krans natuurlijk helemaal naar eigen inzicht invullen! Varieer met cake, meringuekransen, bolletjes ijs, fruit, cacaopoeder, karamelsaus, jam, chocolademousse, gehakte noten etc. Alles wat je lekker vindt en wat je nog in de kast, vriezer of koelkast hebt liggen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 445
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 59 g
  • Vet 21 g