1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Softijs van kersen en banaan

Softijs van kersen en banaan

Softijs van kersen en banaan product foto
  • Ingredienten:

  • 4 bananen (PLUS, Faitrade)
  • 1 doosje kersen (250 g vriesvers)
  • 300 ml amandelmelk
  • 50 g pure chocolade, van een reep
  • EXTRA blender
Bereiden
Snijd de bananen in dunne plakjes, leg ze in een diepvriesdoos en vries ze een uur in.
Houd een paar kersen achter om te garneren en doe de rest met de bevroren banaan en amandelmelk in een blender en pureer tot een smeuïg ijs.
Verdeel het softijs over 4 schaaltjes en rasp er een beetje chocola over. Garneer met de achtergehouden kersen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie