Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Softijs van kersen en banaan

Softijs van kersen en banaan

Ingrediënten

  • 4 bananen (PLUS, Faitrade)
  • 1 doosje kersen (250 g vriesvers)
  • 300 ml amandelmelk
  • 50 g pure chocolade, van een reep
  • EXTRA blender
Softijs van kersen en banaan product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de bananen in dunne plakjes, leg ze in een diepvriesdoos en vries ze een uur in.
  2. Houd een paar kersen achter om te garneren en doe de rest met de bevroren banaan en amandelmelk in een blender en pureer tot een smeuïg ijs.
  3. Verdeel het softijs over 4 schaaltjes en rasp er een beetje chocola over. Garneer met de achtergehouden kersen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 240
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 5 g