Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sorbet van bananenijs met aardbeien

Sorbet van bananenijs met aardbeien

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 250 g vanille yoghurt
  • 250 g verse aardbeien
  • 1 cupcake decoratiestift choco (Dr. Oetker)
  • 8 marshmallows
  • 4-6 el dessertsaus aardbeien (fles 125 ml, Hero)
  • slagroom (spuitbus)
  • 1 tl discotopping (potje 65 g, Dr. Oetker) Grote diepvriesdoos
  • Keukenmachine
  • 4 satéprikkers
  • 4 hoge glazen
Sorbet van bananenijs met aardbeien product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de diepvriesdoos. Zet 3 uur in de vriezer of tot ze net goed bevroren zijn. Doe ze in de keukenmachine met de yoghurt en pureer tot glad ijs. Schep het weer in de diepvriesdoos en zet nog 3 uur in de vriezer.
  2. 2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien, houd 4 mooie achter voor de prikkers. Maak een gezichtje met de decoratiestift op 4 marshmallows en knoopjes op de overige 4. Rijg ze als kerstmannetjes aan de satéprikkers met de achtergehouden aardbeien als muts.
  3. 3 Verdeel de dessertsaus over de bodem van de glazen. Schep in elk glas 2 bolletjes ijs, verdeel de aardbeien erover en zet er een kerstmannetje in. Garneer met slagroom en bestrooi met discotopping. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 65 g
  • Vet 4 g