
Sorbet van bananenijs met aardbeien
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 rijpe bananen
250 g vanille yoghurt
250 g verse aardbeien
1 cupcake decoratiestift choco (Dr. Oetker)
8 marshmallows
4-6 el dessertsaus aardbeien (fles 125 ml, Hero)
slagroom (spuitbus)
1 tl discotopping (potje 65 g, Dr. Oetker) Grote diepvriesdoos
Keukenmachine
4 satéprikkers
4 hoge glazen
Bereidingswijze
1 Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de diepvriesdoos. Zet 3 uur in de vriezer of tot ze net goed bevroren zijn. Doe ze in de keukenmachine met de yoghurt en pureer tot glad ijs. Schep het weer in de diepvriesdoos en zet nog 3 uur in de vriezer.
2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien, houd 4 mooie achter voor de prikkers. Maak een gezichtje met de decoratiestift op 4 marshmallows en knoopjes op de overige 4. Rijg ze als kerstmannetjes aan de satéprikkers met de achtergehouden aardbeien als muts.
3 Verdeel de dessertsaus over de bodem van de glazen. Schep in elk glas 2 bolletjes ijs, verdeel de aardbeien erover en zet er een kerstmannetje in. Garneer met slagroom en bestrooi met discotopping. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie