Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Soto ajam

Soto ajam

Ingrediënten

  • 1 (soep)kip (circa 1,5 kilogram), in stukken
  • 2 stengels sereh, gekneusd of 1 theelepel serehpoeder
  • 1 prei, in stukken van 3 centimeter
  • 1 bosje bladselderij
  • 250 gram vastkokende aardappels, geschild, in plakjes en beetgaar gekookt
  • 100 gram rijst, gekookt
  • 100 gram taugé
  • 2 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 centimeter
  • 4 eieren, hardgekookt, in parten
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • ketjap manis
  • 1 zakje kroepoek of emping
  • voor de boemboe:
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels arachide- of wokolie
Soto ajam product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 120 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de kipdelen, sereh, prei en de helft van de bladselderij in een soeppan en giet er circa 1,5 liter water op zodat de kip goed onderstaat. Laat op een lage stand 1-1,5 uur trekken tot de kip gaar is. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een pasta. Fruit de boemboe 2-3 minuten en schep er een beetje van de kippenbouillon door. Schep de gare kip uit de pan, verwijder het vel en pluk het vlees van de botten. Schep de boemboe door de bouillon. Voeg het kippenvlees, de aardappel, rijst, taugé, bosui en de rest van de bladselderij toe en verwarm zonder te koken. Verdeel de eieren over soepborden of kommen en schep de bouillon erop. Serveer met de uitjes, ketjap en kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 425
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 19 g