1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Soto ajam

Soto ajam

Soto ajam product foto
  • Ingredienten:

  • 1 (soep)kip (circa 1,5 kilogram), in stukken
  • 2 stengels sereh, gekneusd of 1 theelepel serehpoeder
  • 1 prei, in stukken van 3 centimeter
  • 1 bosje bladselderij
  • 250 gram vastkokende aardappels, geschild, in plakjes en beetgaar gekookt
  • 100 gram rijst, gekookt
  • 100 gram taugé
  • 2 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 centimeter
  • 4 eieren, hardgekookt, in parten
  • 1 bakje gebakken uitjes
  • ketjap manis
  • 1 zakje kroepoek of emping
  • voor de boemboe:
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels arachide- of wokolie
Bereiden
Leg de kipdelen, sereh, prei en de helft van de bladselderij in een soeppan en giet er circa 1,5 liter water op zodat de kip goed onderstaat. Laat op een lage stand 1-1,5 uur trekken tot de kip gaar is. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een pasta. Fruit de boemboe 2-3 minuten en schep er een beetje van de kippenbouillon door. Schep de gare kip uit de pan, verwijder het vel en pluk het vlees van de botten. Schep de boemboe door de bouillon. Voeg het kippenvlees, de aardappel, rijst, taugé, bosui en de rest van de bladselderij toe en verwarm zonder te koken. Verdeel de eieren over soepborden of kommen en schep de bouillon erop. Serveer met de uitjes, ketjap en kroepoek.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie