
Spaans knoflook-tomatenbrood met aioli
4 pers.
ca. 10 min
Spaans
Ingrediënten
1 Korenlanders stokbrood wit
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, schoongemaakt
4 el peterselie (bakje 20 g), fijngehakt
1/2 bakje aioli (150 g)
Extra: keukenkwastje
Bereidingswijze
Halveer het stokbrood over de lengte. Strijk de olie met een kwast op het brood. Gril de broodhelften op de barbecue circa 5 minuten. Keer regelmatig tot beide kanten goudbruin en krokant zijn.
Haal het stokbrood van de gril en strijk met een knoflookteen het warme brood royaal in. Snijd op een plank in punten en bestrooi met peterselie. Schep de aioli in een bakje en serveer erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
5 gram