
Spaanse aardappeltortilla met tomatensalade
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
600 g Gourmande aardappelen
8 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2**)
1 rode paprika
125 g gesneden chorizo (vleeswaren, Puur van smaak)
4 el olijfolie traditioneel
2 uien, in ringen
500 g roma trostomaat, in plakken
50 g groene olijvenringetjes
2 el balsamico-azijn
Bereidingswijze
Snij de aardappelen in plakjes van 3 mm. Klop de eieren los in een kom. Snij de paprika in stukjes en halveer de plakjes chorizo.
Verhit 2 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Voeg de uienringen toe en fruit ze 2 min. Voeg de aardappelplakjes en de chorizo toe en bak nog 5-6 min. zachtjes, roer regelmatig.
Verdeel de aardappelplakjes gelijkmatig over de pan en giet dan de losgeklopte eieren over de aardappelen. Zet de pan op een klein pitje met een vlamverdeler onder de pan. Doe een deksel op de pan en laat de tortilla in ± 10 min. zachtjes gaar worden. Als het ei helemaal gestold is, zet dan het vuur uit en laat de tortilla nog 10 min. staan met de deksel op de pan.
Doe ondertussen de plakken tomaat in een kom en meng de olijven, balsamico-azijn, 2 el olie en peper en zout erdoor.
Laat de tortilla uit de pan op een snijplank of bord glijden en snij hem in 4 punten. Serveer met de tomatensalade. Lekker met verse, platte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
580 kcal
Vetten
37 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
25 gram