
Spaanse frittata met chipolataworst, garnaal en doperwt
4 pers.
ca. 35 min
Spaans
Ingrediënten
350 g Opperdoezer Ronde
4 chipolataworstjes
300 g garnalen
200 g diepvries doperwten
5 eieren
150 ml volle melk
1 bosje bladpeterselie
½ citoren
2 bosui
paprikapoeder naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappels en doe ze in een pan met water. Breng aan de kook en kook beetgaar. Giet de aardappels af, laat ze iets droogstomen en afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Snijd de chipolataworstjes in stukjes van ongeveer 3 centimeter dik. Verwarm een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur met een klein scheutje olijfolie. Bak hierin de worstjes samen met de garnalen tot ze bijna gaar zijn. Verwarm je oven voor op 200 graden. Voeg de doperwten toe en bak kort mee. Haal het worstmengsel uit de pan en leg in een kom. Kluts ondertussen de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en zout. Snijd de aardappels in plakjes van ongeveer ½ centimeter dik. Verdeel ze over de bodem van de koekenpan en verdeel hierover het worstmengsel. Overgiet met het eimengsel en schuif de pan in de oven. Bak in ongeveer 5 tot 7 minuten gaar en goudbruin. Snijd ondertussen de peterselie fijn, de citroen in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Top de frittata met het paprikapoeder en serveer met de peterselie, bosui en partjes citroen.