Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse mosselen met chorizokruim

Spaanse mosselen met chorizokruim

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 pakje voorgesneden chorizo (100 g), in kleine blokjes
  • 6 el mayonaise
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 kilo mosselen, gewassen
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • barbecue
Spaanse mosselen met chorizokruim product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Bereid ondertussen de saus (in de keuken). Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chorizo, onder regelmatig roeren, op halfhoog vuur in circa 5 minuten krokant.
  2. Meng de knoflook door de mayonaise. Rasp 1 el citroenschil boven de mayonaise en roer door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Leg de mosselen boven op het rooster, boven een goed heet vuur. Leg het deksel op de barbecue en open de schuifjes van het deksel. Rook de mosselen in circa 6 minuten gaar. Til het deksel voorzichtig op om te kijken of de mosselen al open zijn.
  4. Schep de mosselen op een grote schaal en strooi de peterselie erover.
  5. Zet een schaaltje citroenmayonaise en een schaaltje chorizokruim tussen de mosselen. Dip de mosselen in de mayonaise en vervolgens in het chorizokruim. Serveer met de resterende halve citroen, in kleine partjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 455
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 39 g