1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse Pan con tomate

Spaanse Pan con tomate

Spaanse Pan con tomate product foto
  • Ingredienten:

  • 12 plakken oud brood of stokbrood, schuin gesneden in lange plakken
  • 2 vleestomaten, gehalveerd
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • EXTRA grillpan
Bereiden
Verhit een grillpan op hoog vuur. Rooster de plakken brood ongeveer 1 minuut per kant op de grill tot ze een mooie grillstreep hebben.
Wrijf de snijvlakken van de tomaat over het geroosterde brood uit. Er komt zo een beetje tomatensmaak op. Druppel er olijfolie over en bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zout.
Variatie
Met een mengsel van geroosterd sesamzaad, gedroogde oregano, tijm en chilivlokken krijgt het broodje nog meer pit. Ook lekker met knoflook. Wrijf het geroosterde brood eerst in met een gehalveerde teen knoflook en daarna met de tomaat. Door (schapen)kaas op de toast te doen, verminder je de scherpe knoflooksmaak.
Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 42 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie