
Spaanse Pan con tomate
4 pers.
ca. 10 min
Spaans
Ingrediënten
12 plakken oud brood of stokbrood, schuin gesneden in lange plakken
2 vleestomaten, gehalveerd
100 ml extra vierge olijfolie
EXTRA grillpan
Bereidingswijze
Verhit een grillpan op hoog vuur. Rooster de plakken brood ongeveer 1 minuut per kant op de grill tot ze een mooie grillstreep hebben.
Wrijf de snijvlakken van de tomaat over het geroosterde brood uit. Er komt zo een beetje tomatensmaak op. Druppel er olijfolie over en bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zout.
Variatietip!
Met een mengsel van geroosterd sesamzaad, gedroogde oregano, tijm en chilivlokken krijgt het broodje nog meer pit. Ook lekker met knoflook. Wrijf het geroosterde brood eerst in met een gehalveerde teen knoflook en daarna met de tomaat. Door (schapen)kaas op de toast te doen, verminder je de scherpe knoflooksmaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
8 gram