Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse Pan con tomate

Spaanse Pan con tomate

Ingrediënten

  • 12 plakken oud brood of stokbrood, schuin gesneden in lange plakken
  • 2 vleestomaten, gehalveerd
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • EXTRA grillpan
Spaanse Pan con tomate product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillpan op hoog vuur. Rooster de plakken brood ongeveer 1 minuut per kant op de grill tot ze een mooie grillstreep hebben.
  2. Wrijf de snijvlakken van de tomaat over het geroosterde brood uit. Er komt zo een beetje tomatensmaak op. Druppel er olijfolie over en bestrooi naar smaak met versgemalen peper en zout.

Variatie

Met een mengsel van geroosterd sesamzaad, gedroogde oregano, tijm en chilivlokken krijgt het broodje nog meer pit. Ook lekker met knoflook. Wrijf het geroosterde brood eerst in met een gehalveerde teen knoflook en daarna met de tomaat. Door (schapen)kaas op de toast te doen, verminder je de scherpe knoflooksmaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 440
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 26 g