

Spaanse paprikasalade met kappertjes
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Spaans
Ingrediënten
2 paprika’s (uit paprikamix), in reepjes
5 el olijfolie extra vierge
1 teen knoflook
1 el kappertjes
1 el rode wijnazijn
2 el groene olijven zonder pit (pot 220 g)
1 takje peterselie, fijngehakt
Keukenmateriaal: evt. aluminium grillschaal of grillpan
Bereidingswijze
Schep de paprikareepjes om met 2 el olijfolie. Gril ze op de barbecue of in de grillpan 5 min. tot ze mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn.
Pers intussen de knoflook. Meng de knoflook en kappertjes met de wijnazijn en de 3 overgebleven el olijfolie. Schep er de gegrilde paprika en de olijven door. Laat desgewenst afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met de peterselie.
Meer recepten in de categorie