Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden

Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden

Ingrediënten

  • 800 GR licht kruimige aardappelen
  • 1 Bio+ Ui
  • 2 tenen Bio+ Knoflook
  • 350 GR Groene asperges
  • 10 stuks Eieren
  • 1 bosje Krulpeterselie
  • 1 EL Milde olijfolie
  • 100 GR Bio+ Gerookte zalm
  • 1 EL Broccoli kruid
Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Verwijder de schil van de ui en snipper de ui. Verwijder de schil van de knoflook en hak de knoflook fijn. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Snijd de groene asperges in grove stukjes.
  2. 2. Kluts de eieren. Breng op smaak met peper.
  3. 3. Haal de krulpeterselie van de steeltjes en hak de krulpeterselie fijn.
  4. 4. Kook de aardappels 10 minuten.
  5. 5. Verwarm een grote koekenpan met hoge rand met de olijfolie. Fruit hierin de ui.
  6. 6.Voeg als de ui glazig is de knoflook en groene asperges toe. Bak nog 3 minuten.
  7. 7. Giet de aardappels af en voeg toe aan de asperges samen met de krulpeterselie. Giet de geklutste eieren erop en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten garen of totdat de eieren gestold zijn.
  8. 8. Draai voorzichtig de tortilla voorzichtig om met behulp van de deksel en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
  9. 9. Plaats een groot bord of een snijplank op de pan en draai de pan in een soepele beweging om, zodat de tortilla erop ligt. Verdeel de gerookte zalm over de tortilla en garneer met het broccoli kruid.
  10. Tip: Je kunt de tortilla in plaats van op het gasfornuis ook in een oven op 180 graden in 15-20 minuten garen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 237
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 37 g
  • Vet 3 g