Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden

Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden

Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 GR licht kruimige aardappelen
  • 1 Bio+ Ui
  • 2 tenen Bio+ Knoflook
  • 350 GR Groene asperges
  • 10 stuks Eieren
  • 1 bosje Krulpeterselie
  • 1 EL Milde olijfolie
  • 100 GR Bio+ Gerookte zalm
  • 1 EL Broccoli kruid
Bereiden
1. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Verwijder de schil van de ui en snipper de ui. Verwijder de schil van de knoflook en hak de knoflook fijn. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Snijd de groene asperges in grove stukjes.
2. Kluts de eieren. Breng op smaak met peper.
3. Haal de krulpeterselie van de steeltjes en hak de krulpeterselie fijn.
4. Kook de aardappels 10 minuten.
5. Verwarm een grote koekenpan met hoge rand met de olijfolie. Fruit hierin de ui.
6.Voeg als de ui glazig is de knoflook en groene asperges toe. Bak nog 3 minuten.
7. Giet de aardappels af en voeg toe aan de asperges samen met de krulpeterselie. Giet de geklutste eieren erop en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten garen of totdat de eieren gestold zijn.
8. Draai voorzichtig de tortilla voorzichtig om met behulp van de deksel en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
9. Plaats een groot bord of een snijplank op de pan en draai de pan in een soepele beweging om, zodat de tortilla erop ligt. Verdeel de gerookte zalm over de tortilla en garneer met het broccoli kruid.
Tip: Je kunt de tortilla in plaats van op het gasfornuis ook in een oven op 180 graden in 15-20 minuten garen.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
37 g
vet
3 g
Kcal
237