
Spaanse tortilla met gerookte zalm en verse kruiden
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 GR licht kruimige aardappelen
1 Bio+ Ui
2 tenen Bio+ Knoflook
350 GR Groene asperges
10 stuks Eieren
1 bosje Krulpeterselie
1 EL Milde olijfolie
100 GR Bio+ Gerookte zalm
1 EL Broccoli kruid
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Verwijder de schil van de ui en snipper de ui. Verwijder de schil van de knoflook en hak de knoflook fijn. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Snijd de groene asperges in grove stukjes.
2. Kluts de eieren. Breng op smaak met peper.
3. Haal de krulpeterselie van de steeltjes en hak de krulpeterselie fijn.
4. Kook de aardappels 10 minuten.
5. Verwarm een grote koekenpan met hoge rand met de olijfolie. Fruit hierin de ui.
6.Voeg als de ui glazig is de knoflook en groene asperges toe. Bak nog 3 minuten.
7. Giet de aardappels af en voeg toe aan de asperges samen met de krulpeterselie. Giet de geklutste eieren erop en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten garen of totdat de eieren gestold zijn.
8. Draai voorzichtig de tortilla voorzichtig om met behulp van de deksel en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
9. Plaats een groot bord of een snijplank op de pan en draai de pan in een soepele beweging om, zodat de tortilla erop ligt. Verdeel de gerookte zalm over de tortilla en garneer met het broccoli kruid.
Tip: Je kunt de tortilla in plaats van op het gasfornuis ook in een oven op 180 graden in 15-20 minuten garen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
237 kcal
Vetten
3 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
4 gram