
Spaanse tortilla met witlof en chorizo
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
olijfolie
4 stronken witlof
4 stengels bosuien
125 gram chorizo
1 stuk rode paprika
3 stuks aardappelen
2 teentjes knoflook
8 stuks eieren
1 stuk komkommer
100 gram groene olijven
3 stuks tomaten
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Snijd de witlof over de lengte doormidden en verwijder de harde onderkant. Snijd de bosui en de rode paprika in ringen en de chorizo in plakken. Pel en pers de teentjes knoflook.
2. Verhit een ruime koekenpan zonder olie en bak de chorizo 3 minuten. Haal de chorizo uit de pan en voeg de aardappelplakjes aan het bakvet toe. Bak de aardappelen rondom 4 minuten en breek en kluts ondertussen de eieren in een kom.
3. Voeg de aardappelen, de chorizo, de bosui, de paprika en de knoflook aan de geklutste eieren toe en schep door.
4. Veeg met een vel keukenpapier de koekenpan voorzichtig schoon en verhit er 2 eetlepels plantaardige olie in.
5. Voeg het eiermengsel aan de pan toe, verdeel de witlof er in waaiervorm over, draai het vuur laag en bak de tortilla 20-25 minuten tot de bovenkant gestold is. Draai de tortilla met behulp van een groot bord voorzichtig om en bak nog 5 minuten.
6. Snijd in de tussentijd de tomaten, de groene olijven en de komkommer in kleine blokjes, hak de koriander fijn en meng alles in een kom.
7. Snijd de tortilla in gelijke punten, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2489 Kj
Calorieën
591 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
33 gram