Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse tortilla met witlof en chorizo

Spaanse tortilla met witlof en chorizo

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 stronken witlof
  • 4 stengels bosuien
  • 125 gram chorizo
  • 1 stuk rode paprika
  • 3 stuks aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuk komkommer
  • 100 gram groene olijven
  • 3 stuks tomaten
  • 10 gram koriander
Spaanse tortilla met witlof en chorizo product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Snijd de witlof over de lengte doormidden en verwijder de harde onderkant. Snijd de bosui en de rode paprika in ringen en de chorizo in plakken. Pel en pers de teentjes knoflook.
  2. Verhit een ruime koekenpan zonder olie en bak de chorizo 3 minuten. Haal de chorizo uit de pan en voeg de aardappelplakjes aan het bakvet toe. Bak de aardappelen rondom 4 minuten en breek en kluts ondertussen de eieren in een kom.
  3. Voeg de aardappelen, de chorizo, de bosui, de paprika en de knoflook aan de geklutste eieren toe en schep door.
  4. Veeg met een vel keukenpapier de koekenpan voorzichtig schoon en verhit er 2 eetlepels plantaardige olie in.
  5. Voeg het eiermengsel aan de pan toe, verdeel de witlof er in waaiervorm over, draai het vuur laag en bak de tortilla 20-25 minuten tot de bovenkant gestold is. Draai de tortilla met behulp van een groot bord voorzichtig om en bak nog 5 minuten.
  6. Snijd in de tussentijd de tomaten, de groene olijven en de komkommer in kleine blokjes, hak de koriander fijn en meng alles in een kom.
  7. Snijd de tortilla in gelijke punten, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 591
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 14