
Spaghetti aglio olio met gepofte tomaatjes en entrecôte
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
154.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 tenen Knoflook
2 stuks Rode peper
150 ml Olijfolie
4 eetlepel Kruidenboter
4 stuks Entrecôte
400 gram 969591
400 gram Spaghetti
200 gram Verse spinazie
75 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pel de knoflooktenen en plet ze met de platte kant van een mes. Snijd de rode pepers in ringetjes en doe samen met de knoflook en olijfolie in een sauspannetje. Verwarm op laag vuur en laat zo de smaken in de olie trekken.
2. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwarm twee middelgrote koekenpannen op middelhoog vuur met de kruidenboter. Bak de entrecôtes 3-4 minuten aan beide kanten en voeg de tomaatjes ook toe aan de pan. Breng het vlees en de tomaatjes op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Houd een kopje pastawater achter en giet de spaghetti af. Doe de spaghetti terug in de pan en voeg de knoflook-peperolie en wat zwarte peper toe. Roer goed en voeg een scheutje pastawater toe, dit bindt de saus. Roer nu de spinazie door de pasta tot deze is geslonken.
4. Garneer de spaghetti met de Parmezaanse kaas en serveer met het vlees en de gepofte tomaatjes.
Meer recepten in de categorie