
Spaghetti carbonara met champignons en boerenkool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram volkoren spaghetti (pasta)
2 stuks sjalotten
250 gram kastanjechampignons
100 gram pancetta
0 bosje krulpeterselie
75 gram parmezaanse kaas
300 gram boerenkool
1 scheutje bakboter
460 gram pastasaus carbonara
50 ml kookroom
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en snijd de sjalotten. Snijd vervolgens de champignons in kwarten. Scheur de pancetta in stukjes, hak de verse peterselie en de parmezaanse kaas grof.
3. Verhit een ruime koekenpan. Fruit de pancetta samen met de sjalotten 3 minuten in de bakboter. Voeg de champignons en de boerenkool toe en bak 4 minuten mee. Voeg vervolgens de carbonarasaus en de kookroom toe en laat in 4 minuten warm worden op laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door. Meng de spaghetti met de saus.
4. Schep de spaghetti in een diep bord en strooi de geraspte kaas erover. Garneer met de verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3436 Kj
Calorieën
822 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
31 gram