Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti carbonara met champignons en boerenkool

Spaghetti carbonara met champignons en boerenkool

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 2 stuks sjalotten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram pancetta
  • 0 bosje krulpeterselie
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram boerenkool
  • 1 scheutje bakboter
  • 460 gram pastasaus carbonara
  • 50 ml kookroom
Spaghetti carbonara met champignons en boerenkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snijd de sjalotten. Snijd vervolgens de champignons in kwarten. Scheur de pancetta in stukjes, hak de verse peterselie en de parmezaanse kaas grof.
  3. Verhit een ruime koekenpan. Fruit de pancetta samen met de sjalotten 3 minuten in de bakboter. Voeg de champignons en de boerenkool toe en bak 4 minuten mee. Voeg vervolgens de carbonarasaus en de kookroom toe en laat in 4 minuten warm worden op laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door. Meng de spaghetti met de saus.
  4. Schep de spaghetti in een diep bord en strooi de geraspte kaas erover. Garneer met de verse peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 822
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 41 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 13