
Spaghetti carbonara met snijbonen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
35.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Spaghetti
125 gram Spekreepjes
2 tenen Knoflook
400 gram Snijbonen
4 stuks Eieren
125 gram Parmezaanse kaas
100 gram Jong belegen kaas
1 Mespunt Chilivlokken
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Verwarm een pan met de spekreepjes en bak krokant. Plet de tenen knoflook en voeg toe aan de spekjes. Bak 5-10 minuten, tot de spekjes krokant zijn.
2. Verwijder ondertussen de uiteindes van de snijbonen en maak er met een dunschiller dunne sliertjes van. Breng een tweede pan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en blancheer de snijbonen 2 minuten. Giet af en zet apart.
3. Kluts de eieren los en meng met 100 gram van de Parmezaanse kaas, de jong belegen kaas en 1 theelepel gemalen zwarte peper. Schep een kopje kookvocht uit de pan met pasta en giet de pasta af. Doe de pasta met de snijbonen terug in de pan.
4. Meng een scheutje kookvocht al roerend door het eimengsel en giet vervolgens het eimengsel samen met de gebakken spekjes bij de pasta. Roer continu tot het ei iets gestold is en vastplakt aan de pasta.
5. Voeg extra kookvocht toe om de saus romiger te maken. Verdeel de pasta over vier diepe borden en garneer met Parmezaanse kaas en de chili flakes.
Meer recepten in de categorie