
Spaghetti carbonara
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
175 pancetta (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (geplet)
2 eieren
2 eidooiers
400 gram spaghetti
100 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
1. Bak het spek in een droge koekenpan op een lage stand knapperig en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten zachtjes mee.
2. Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt). Klop de eieren en eidooiers met wat zout en versgemalen peper in een grote kom goed los. Kook de spaghetti beetgaar.
3. Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door het eiermengsel.
4. Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het eiermengsel. Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn.
5. Schep de rest van de kaas erdoor en breng goed op smaak met versgemalen peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie