

Spaghetti gerookte zalm, spinazie en prei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
1 stuk Sjalot
3 tenen Knoflook
200 gram Spinazie
1 stuk Prei
1 Snufje Chilipeper
200 gram Zuivelspread
100 gram PLUS Gerookte Noorse zalm
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti in gezouten water al dente, zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snipper intussen de sjalot, snijd de knoflook fijn en de gewassen prei in halve ringen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook aan. Voeg de prei toe en bak mee tot dit zacht begint te worden.
4. Voeg de spinazie toe en bak mee tot dit geslonken is. Voeg de roomkaas toe samen met een paar eetlepels van het pastawater tot je een saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilivlokken.
5. Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg toe aan de saus, samen met de gekookte spaghetti. Meng door en dien direct op.
6. Tip: Roomsauzen drogen erg snel in na het afkoelen, dus het liefst wil je de saus in de pan net iets dunner zodat de spaghetti nog steeds romige blijft na het afkoelen.
Meer recepten in de categorie