
Spaghetti met ansjovis en tomaatjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
5 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook (in plakjes)
1 blikje ansjovisfilet (grof gehakt, uitgelekt)
250 gram cherry-/kerstomaatjes (in kwarten)
0 chilipepervlokken
300 gram spaghetti
Bereidingswijze
1. Verhit 4 eetlepels olie met de knoflook op een lage stand tot het begint te geuren, maar de knoflook nog niet verkleurt. Voeg de ansjovis en tomaatjes toe en laat op middelhoge stand zacht worden. Breng op smaak met chilipeper.
2. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Schep de spaghetti door de saus en voeg de rest van de olijfolie toe. Hussel goed door elkaar zodat de saus zich aan de spaghetti hecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie