Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met asperges en erwtjes

Spaghetti met asperges en erwtjes

Ingrediënten

  • 400 gram aspergetips
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
Spaghetti met asperges en erwtjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteindes van de aspergetips. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Spoel de tuinerwtjes af onder de kraan. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. 2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de wijn en slagroom toe en verwarm 5 minuten. Voeg 2/3 van de Parmezaanse kaas, de spaghetti, de asperges en de tuinerwtjes toe. Verwarm het geheel nog 5 - 10 minuten.
  4. 4. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de overige Parmezaanse kaas.
  5. Tip: Serveer met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 665
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 15