
Spaghetti met boerenkool, spekjes en ricotta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
14.29 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 gram Gerookte spekreepjes
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
400 gram Spaghetti
300 gram Boerenkool
1 stuk Citroen
250 gram Ricotta
Bereidingswijze
1. Verwarm een ruime koekenpan met de spekjes op middelhoog vuur. Bak de spekjes krokant, schep ze uit de pan en bewaar het vet in de pan. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook.
2. Snijd de rode ui in dunne ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm de koekenpan met het spekvet opnieuw en fruit hierin de rode ui en knoflook op laag vuur. Voeg indien nodig extra olijfolie of roomboter toe. Kook de spaghetti in het kokende water beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Voeg als de rode ui glazig begint te worden, na ongeveer 10 minuten, de boerenkool toe aan de ui. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap. Draai het vuur naar middelhoog en voeg een soeplepel pastawater toe. Bak kort mee tot de boerenkool beetgaar is.
4. Roer de ricotta los en giet de pasta af. Meng de spaghetti met twee eetlepels extra vierge olijfolie, het boerenkoolmengsel en de gebakken spekjes. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep op elk bord een lepel ricotta en serveer direct.
Meer recepten in de categorie