
Spaghetti met champignon-roomsaus en ham
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gram spaghetti (pasta)
500 gram champignons
130 gram schouderham
1 stuk runderboillonblokje
1 stuk sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels bloem
200 ml crème fraîche
2 stuks preien
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en het teentje knoflook. Snijd de preien in ringen en spoel deze schoon in een vergiet. Snijd de plakken ham in reepjes.
3. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de ham, champignons, de prei, de sjalot en de knoflook in 8 minuten rondom goudbruin. Haal de groenten uit de pan, voeg een klontje boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en gaar al roerende 1 minuut.
4. Voeg ten slotte 200 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken en roer de crème fraîche en het champignonmengsel erdoor.
5. Meng de spaghetti met de champignon-roomsaus en verdeel over de borden.
Tip: garneer de spaghetti met verse peterselie en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2303 Kj
Calorieën
549 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
25 gram