Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met champignon-roomsaus en ham

Spaghetti met champignon-roomsaus en ham

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti (pasta)
  • 500 gram champignons
  • 130 gram schouderham
  • 1 stuk runderboillonblokje
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 stuks preien
Spaghetti met champignon-roomsaus en ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en het teentje knoflook. Snijd de preien in ringen en spoel deze schoon in een vergiet. Snijd de plakken ham in reepjes.
  3. 3. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de ham, champignons, de prei, de sjalot en de knoflook in 8 minuten rondom goudbruin. Haal de groenten uit de pan, voeg een klontje boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en gaar al roerende 1 minuut.
  4. 4. Voeg ten slotte 200 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken en roer de crème fraîche en het champignonmengsel erdoor.
  5. 5. Meng de spaghetti met de champignon-roomsaus en verdeel over de borden.
  6. Tip: garneer de spaghetti met verse peterselie en Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 549
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10