Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met champignons en hazelnoten

Spaghetti met champignons en hazelnoten

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram spaghetti (pasta)
  • 55 gram hazelnoten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk sjalot
  • 70 gram grana padano
  • 6 takjes verse tijm
Spaghetti met champignons en hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de champignons in vieren. Halveer de tomaatjes, rasp de grana padano en hak de hazelnoten grof.
  2. 2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak tot deze rondom bruin zijn. Voeg de tomaatjes en de tijm toe.
  4. 4. Verhit in een steelpan de boter op laag vuur en bak de hazelnoten tot de boter lichtbruin kleurt.
  5. 5. Meng de pasta door het champignonmengsel en giet de boter erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer met de geraspte kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 628
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 73 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 9