
Spaghetti met champignons en hazelnoten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
250 gram champignons
250 gram snoeptomaatjes
50 gram roomboter
1 teentje knoflook
400 gram spaghetti (pasta)
55 gram hazelnoten
250 gram kastanjechampignons
1 stuk sjalot
70 gram grana padano
6 takjes verse tijm
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de champignons in vieren. Halveer de tomaatjes, rasp de grana padano en hak de hazelnoten grof.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak tot deze rondom bruin zijn. Voeg de tomaatjes en de tijm toe.
4. Verhit in een steelpan de boter op laag vuur en bak de hazelnoten tot de boter lichtbruin kleurt.
5. Meng de pasta door het champignonmengsel en giet de boter erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer met de geraspte kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2631 Kj
Calorieën
628 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie