

Spaghetti met geroosterde broccoli en ansjovis
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
6.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
400 gram Spaghetti
46 gram Ansjovis in olie
1 stuk Gele uien
2 tenen Knoflook
1 theelepel Chilipoeder
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden en breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
2. Doe de volledige inhoud van het blikje ansjovis, inclusief aanhangende olie, in een hapjespan. Verwarm op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook ik flinterdunne plakjes. Voeg de ui en knoflook toe aan de ansjovis en fruit in de ansjovisolie tot de ui glazig begint te worden. Voeg de chiliflakes en citroenrasp toe.
3. Bewaar een kop van het pastawater en giet de pasta af. Doe de broccoli en spaghetti samen met een flinke scheut pastawater bij het ansjovismengsel. Roer goed en besprenkel eventueel met extra olijfolie. Verdeel over vier borden en serveer direct.
Meer recepten in de categorie