Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met geroosterde broccoli en ansjovis

Spaghetti met geroosterde broccoli en ansjovis

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 400 g spaghetti
  • 46 g ansjovis (in olie)
  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl citroenrasp
Spaghetti met geroosterde broccoli en ansjovis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 graden en breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  2. 2. Doe de volledige inhoud van het blikje ansjovis, inclusief aanhangende olie, in een hapjespan. Verwarm op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook ik flinterdunne plakjes. Voeg de ui en knoflook toe aan de ansjovis en fruit in de ansjovisolie tot de ui glazig begint te worden. Voeg de chiliflakes en citroenrasp toe.
  3. 3. Bewaar een kop van het pastawater en giet de pasta af. Doe de broccoli en spaghetti samen met een flinke scheut pastawater bij het ansjovismengsel. Roer goed en besprenkel eventueel met extra olijfolie. Verdeel over vier borden en serveer direct.