
Spaghetti met gorgonzola en tijm balletjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
80 gram gorgonzola
350 gram rundergehakt
500 gram tomaten
600 gram verse spinazie
6 takjes tijm
3 teentjes knoflook
500 gram tomatensaus
300 gram spaghetti (pasta)
1 stuk ei
4 eetlepels paneermeel
2 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de tijm en hak de helft heel fijn. Snijd de gorgonzola in stukjes en de tomaten in blokjes.
2. Kneed het gehakt met de fijngehakte tijm, het ei, het paneermeel en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en draai er balletjes van. Druk een balletje plat, maak er een kuiltje in, leg hier een blokje gorgonzola in en rol het balletje dicht. Herhaal deze stap met de overige balletjes.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de overige knoflook met de overige tijm. Voeg na 2 minuten de balletjes toe en bak in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de tomaten toe en blus het geheel af met de balsamico-azijn. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat alles is geslonken. Roer steeds voorzichtig om zodat de gehaktballetjes heel blijven en de kaas er niet uitlekt. Voeg tenslotte de tomatensaus toe en laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur 5 minuten doorkoken.
4. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de spaghetti over de borden en serveer de balletjes met de tomatensaus eroverheen.
Tip: Houd wat tijm apart voor de garnering. Extra lekker met wat Parmezaanse kaas eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3000 Kj
Calorieën
713 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
43 gram