Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met gorgonzola en tijm balletjes

Spaghetti met gorgonzola en tijm balletjes

Ingrediënten

  • 80 gram gorgonzola
  • 350 gram rundergehakt
  • 500 gram tomaten
  • 600 gram verse spinazie
  • 6 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram tomatensaus
  • 300 gram spaghetti (pasta)
  • 1 stuk ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
Spaghetti met gorgonzola en tijm balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de tijm en hak de helft heel fijn. Snijd de gorgonzola in stukjes en de tomaten in blokjes.
  2. 2. Kneed het gehakt met de fijngehakte tijm, het ei, het paneermeel en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en draai er balletjes van. Druk een balletje plat, maak er een kuiltje in, leg hier een blokje gorgonzola in en rol het balletje dicht. Herhaal deze stap met de overige balletjes.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de overige knoflook met de overige tijm. Voeg na 2 minuten de balletjes toe en bak in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de tomaten toe en blus het geheel af met de balsamico-azijn. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat alles is geslonken. Roer steeds voorzichtig om zodat de gehaktballetjes heel blijven en de kaas er niet uitlekt. Voeg tenslotte de tomatensaus toe en laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur 5 minuten doorkoken.
  4. 4. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verdeel de spaghetti over de borden en serveer de balletjes met de tomatensaus eroverheen.
  6. Tip: Houd wat tijm apart voor de garnering. Extra lekker met wat Parmezaanse kaas eroverheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 713
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 9