
Spaghetti met Italiaanse ragu
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 75 min
46.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Gele ui
3 tenen Knoflook
1 stuk Winterwortel
3 stuks Bleekselderij
5 takjes Tijm
1 eetlepel Laurier
500 gram Runderstooflappen
2 eetlepel Tomatenpuree
100 ml Rode wijn
1 Liter Sugocasa
400 gram Spaghetti
1 bosje Basilicum
75 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en plet de knoflook met de zijkant van een mes. Verwarm een braadpan op laag vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de tenen knoflook gedurende vijf minuten. Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij in hele kleine blokjes.
2. Voeg de wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak nog vijf minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, de tijm en laurier. Snijd de runderstooflappen in dobbelsteentjes. Verwarm een koekenpan met een klont boter of scheutje olie en bak hierin het stoofvlees rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper.
3. Voeg het vlees toe aan de braadpan en bak samen met de tomatenpuree nog een paar minuten. Blus af met de rode wijn en tomatensaus, breng aan de kook en laat op laag vuur 45-60 minuten pruttelen.
4. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
5. Haal de tijmtakjes uit de ragu en proef de saus. Voeg indien nodig extra zout en peper toe. Bewaar een kopje pastawater en giet de pasta af. Doe de pasta bij de saus samen met een scheut pastawater en meng goed. Roer tot slot de basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie