

Spaghetti met mosselen
4 pers.
ca. 20 min
8.00 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Mosselen
400 gram Spaghetti
150 gram Spekreepjes
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
10 gram Peterselie
1 eetlepel Olijfolie
200 gram Soepgroente
50 ml Huiswijn
2 eetlepel Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
2. Maak de mosselen schoon in koud water en gooi degenen weg die stuk zijn of open staan.
3. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan waar een deksel op kan en bak de spekreepjes tot deze goudbruin zijn en krokant. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de soepgroenten toe en bak 5 minuten mee tot de soepgroenten gaar zijn.
4. Voeg de witte wijn en de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en laat de mosselen in 4 à 5 minuten gaar stomen. De schalen moeten open staan.
5. Voeg de gekookte spaghetti en de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar.
6. Dien de pasta op met de verse peterselie.
Meer recepten in de categorie