

Spaghetti met mosselen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
500 gram Cherrytomaten
1 kilo Mosselen
4 eetlepel Olijfolie mild
4 tenen Knoflook
10 gram Peterselie
50 ml PLUS Huiswijn Wit
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti al dente in gezouten water, zoals op de verpakking staat aangegeven.
2. Maak de mosselen schoon, gooi degene die gebroken zijn en die open staan en na een tik op de schelp niet dichtgaan weg. Snijd intussen de cherrytomaten door midden, snijd de knoflook fijn en hak de peterselie fijn.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan, waar je een passende deksel voor hebt, en bak de cherrytomaten en knoflook aan tot de tomaten zacht beginnen te worden, breng op smaak met peper en zout. Voeg de witte wijn en de mosselen toe. Leg een deksel aan de pan, breng aan de kook en laat de mosselen in 3 minuten gaar stomen.
4. Voeg de gekookte spaghetti toe en een paar eetlepels van het pastawater. Meng op het vuur door en proef of je het gerecht nog verder op smaak moet brengen met wat zout.
5. Dien op en garneer met de peterselie.
6. Tip: wil je geen wijn gebruiken, gebruik dan groentebouillon of een scheutje water.
Meer recepten in de categorie