
Spaghetti met mosselen, tomaatjes en zeekraal
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
34.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 kilo Mosselen
1 stuk Gele ui
2 stuks Paprika (1 gele en 1 rode)
3 tenen Knoflook
1 stuk Chilipeper
400 gram Spaghetti
1 bosje Peterselie
1 bosje Basilicum
250 gram Cherrytomaten
70 gram Zeekraal
100 ml Droge witte wijn
Bereidingswijze
1. Maak de wasbak schoon en vul met koud water. Leg hier de mosselen in en check ze na een half uur. Haal drijvende en kapotte exemplaren uit het water en gooi weg. De rest kun je afgieten en in een vergiet bewaren tot gebruik.
2. Snijd de ui in ringen, de paprika’s in dunne reepjes, de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in ringetjes. Verwarm een grote hapjespan of wok met een scheut olijfolie en bak hierin de ui tot deze glazig begint te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika met de knoflook en chilipeper toe en bak een minuut of tien terwijl je regelmatig roert.
3. Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze beetgaar. Halveer de cherrytomaten en hak de kruiden fijn.
4. Voeg 10 minuten voordat de pasta gaar is de mosselen toe aan de wok of hapjespan. Bak terwijl je ze regelmatig omschept. Voeg 5 minuten voordat de pasta gaar is de cherrytomaten, zeekraal en de helft van de kruiden toe. Blus af met de witte wijn en blijf de mosselen regelmatig omscheppen. Breng op smaak met zwarte peper.
5. Bewaar een kopje pastawater en giet de pasta af. Doe de pasta samen met een scheut pastawater bij de mosselen en meng goed. Schep op vier borden en garneer met de resterende kruiden.
Meer recepten in de categorie