Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met romige boerenkoolsaus

Spaghetti met romige boerenkoolsaus

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 stuks Ansjovis in blik
  • 2 theelepel Tijmblaadjes
  • 500 gram Boerenkool fijngesneden
  • 400 gram Spaghetti
  • 150 gram Ricotta
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Spaghetti met romige boerenkoolsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Let op: voor dit recept heb je een blender of keukenmachine nodig.
  2. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een ruime hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met de knoflook, ansjovis en tijm gedurende 5 minuten. Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook.
  3. 3. Voeg de boerenkool toe aan het uimengsel. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  4. 4. Schep 5 minuten voor de pasta gaar is 200 ml kookvocht uit de pastapan en voeg toe aan de boerenkool. Gaar de boerenkool in het vocht en breng op smaak met peper en zout. Doe de inhoud van de pan samen met de ricotta in een blender of keukenmachine en hak tot een gladde groene massa. Doe terug in de pan en houd warm.
  5. 5. Giet de spaghetti af en meng de pasta door de boerenkoolsaus. Schep op vier diepe borden en garneer met olijfolie, zwarte peper en Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 377
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 7