

Spaghetti met romige boerenkoolsaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
8.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
3 stuks Ansjovis in blik
2 theelepel Tijmblaadjes
500 gram Boerenkool fijngesneden
400 gram Spaghetti
150 gram Ricotta
75 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een blender of keukenmachine nodig.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een ruime hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met de knoflook, ansjovis en tijm gedurende 5 minuten. Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook.
3. Voeg de boerenkool toe aan het uimengsel. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
4. Schep 5 minuten voor de pasta gaar is 200 ml kookvocht uit de pastapan en voeg toe aan de boerenkool. Gaar de boerenkool in het vocht en breng op smaak met peper en zout. Doe de inhoud van de pan samen met de ricotta in een blender of keukenmachine en hak tot een gladde groene massa. Doe terug in de pan en houd warm.
5. Giet de spaghetti af en meng de pasta door de boerenkoolsaus. Schep op vier diepe borden en garneer met olijfolie, zwarte peper en Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie