
Spaghetti met romige prei-saus en gerookte zalm
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram preien
70 gram slamelange
300 gram volkoren spaghetti (pasta)
250 gram cherrytomaten
200 gram gerookte zalmfilets
10 blaadjes basilicum
150 gram roomkaas
1 eetlepel gedroogde tijm
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan aan de kook en bereid de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer de prei over de lengte en snijd in halve ringen. Halveer de cherrytomaten en hak de basilicum fijn. Pers de knoflook uit.
3. Verhit een pan en bak de prei, de tijm en de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de roomkaas en de helft van de gehalveerde cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee.
4. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
5. Meng de saus met de spaghetti en verdeel over de borden.
6. Garneer de borden met de gerookte zalm reepjes en basilicum blaadjes.
7. Serveer met de sla en overige cherrytomaatjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2222 Kj
Calorieën
529 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
26 gram