Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met romige prei-saus en gerookte zalm

Spaghetti met romige prei-saus en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 500 gram preien
  • 70 gram slamelange
  • 300 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram gerookte zalmfilets
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram roomkaas
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
Spaghetti met romige prei-saus en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan water aan aan de kook en bereid de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Halveer de prei over de lengte en snijd in halve ringen. Halveer de cherrytomaten en hak de basilicum fijn. Pers de knoflook uit.
  3. 3. Verhit een pan en bak de prei, de tijm en de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de roomkaas en de helft van de gehalveerde cherrytomaten toe en bak 5 minuten mee.
  4. 4. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  5. 5. Meng de saus met de spaghetti en verdeel over de borden.
  6. 6. Garneer de borden met de gerookte zalm reepjes en basilicum blaadjes.
  7. 7. Serveer met de sla en overige cherrytomaatjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 529
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 11