Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met salami en mosselen

Spaghetti met salami en mosselen

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g salami (worst), in blokjes
  • 200 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
  • 1,5 bakjes cherrytomaatjes (à 250 g), gehalveerd
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1200 g mosselen, panklaar
  • 6 el peterselie, fijngehakt
Spaghetti met salami en mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in ruim water met eventueel een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de salami toe en bak 3 minuten mee.
  2. Schep de tuinerwten en tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn erbij en maak de aanbaksels los met een spatel.
  3. Verdeel de mosselen over de saus. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen 6 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
  4. Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat het vocht nog 1-2 minuten inkoken. Giet intussen de spaghetti af.
  5. Meng de spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 950
  • Eiwit 47 g
  • Koolhydraten 86 g
  • Vet 44 g