1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met salami en mosselen

Spaghetti met salami en mosselen

Spaghetti met salami en mosselen product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g salami (worst), in blokjes
  • 200 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
  • 1,5 bakjes cherrytomaatjes (à 250 g), gehalveerd
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1200 g mosselen, panklaar
  • 6 el peterselie, fijngehakt
Bereiden
Kook de spaghetti in ruim water met eventueel een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de salami toe en bak 3 minuten mee.
Schep de tuinerwten en tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn erbij en maak de aanbaksels los met een spatel.
Verdeel de mosselen over de saus. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen 6 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat het vocht nog 1-2 minuten inkoken. Giet intussen de spaghetti af.
Meng de spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 86 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 950
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie