In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met salami en mosselen

Spaghetti met salami en mosselen

Spaghetti met salami en mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g salami (worst), in blokjes
  • 200 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
  • 1,5 bakjes cherrytomaatjes (à 250 g), gehalveerd
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1200 g mosselen, panklaar
  • 6 el peterselie, fijngehakt
Bereiden
Kook de spaghetti in ruim water met eventueel een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de salami toe en bak 3 minuten mee.
Schep de tuinerwten en tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn erbij en maak de aanbaksels los met een spatel.
Verdeel de mosselen over de saus. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen 6 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat het vocht nog 1-2 minuten inkoken. Giet intussen de spaghetti af.
Meng de spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
86 g
vet
44 g
Kcal
950