
Spaghetti met salami en mosselen
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
400 g spaghetti
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
250 g salami (worst), in blokjes
200 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
1,5 bakjes cherrytomaatjes (à 250 g), gehalveerd
150 ml droge witte wijn
1200 g mosselen, panklaar
6 el peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Kook de spaghetti in ruim water met eventueel een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de salami toe en bak 3 minuten mee.
Schep de tuinerwten en tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten. Schenk de wijn erbij en maak de aanbaksels los met een spatel.
Verdeel de mosselen over de saus. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen 6 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat het vocht nog 1-2 minuten inkoken. Giet intussen de spaghetti af.
Meng de spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
950 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
86 gram
Eiwitten
47 gram