Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met saus van geroosterde groenten en gehaktballetjes

Spaghetti met saus van geroosterde groenten en gehaktballetjes

Spaghetti met saus van geroosterde groenten en gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 4 el olijfolie
  • 4 el Italiaanse kruiden h
  • 1 kilo trostomaten
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 4 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • Bloem om te bestuiven
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • Parmezaanse kaas ter garnering
Bereiden
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Snijd de aubergine, courgette en rode paprika’s in stukjes.
Meng de groenten met de helft van de olijfolie, kruiden, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat net iets boven het midden in de oven en rooster ongeveer een half uur, tot de groenten gaar zijn.
Snijd ondertussen de tomaten en ui in grove stukken, plet de tenen knoflook (laat ze in de schil).
Meng met de resterende olijfolie, kruiden, peper en zout en verdeel over een ovenschaal.
Leg deze onderin de oven en rooster met de groenten mee.
Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met het paneermeel, de bladpeterselie, het ei en zwarte peper.
Rol er balletjes van en rol deze door een beetje bloem.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin.
Breng een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de spaghetti volgens de verpakking.
Haal vijf minuten voordat de groenten klaar zijn de tomaten uit de oven en hak in een keukenmachine of blender fijn tot een gladde saus.
Proef en breng eventueel extra op smaak.
Voeg de groenten en gehaktballetjes toe en serveer de pasta met de saus en Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

Kcal
617