
Spaghetti met snelle tomatensaus en gehaktballetjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
36.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
4 eetlepel Olijfolie
1 Plant Basilicum
1 kilo Trostomaten
1 theelepel Chilipoeder
500 gram Rundergehakt
40 gram Mix voor gehakt italiaans
400 gram Spaghetti
75 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de ui en knoflook en snipper fijn. Verwarm een hapjespan met de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Haal ondertussen de blaadjes van de basilicumtakjes. Leg de blaadjes apart en hak de takjes fijn. Fruit deze mee met de ui en knoflook. Rasp de tomaten grof en voeg toe aan het uimengsel. Breng op smaak met de chilipoeder, peper en zout, en laat pruttelen.
3. Zet een grote pan met water op hoog vuur en breng aan de kook. Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden. Vorm balletjes van het gehakt ter grootte van een bitterbal. Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verscheur de basilicumblaadjes. Meng de pasta door de tomatensaus. Serveer de pasta met de gehaktballetjes, de basilicum en Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie