
Spaghetti met spekjes, champignons en broccolisaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
400 gram broccoli (in roosjes)
200 milliliter kookroom
500 gram spaghetti
250 gram mager gerookt spek (in blokjes)
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
250 gram champignons (schoongeveegd, in vieren)
Bereidingswijze
1. Kook de broccoli beetgaar, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
2. Houd 5 broccoliroosjes apart. Pureer de rest van de broccoli samen met de kookroom.
3. Kook de spaghetti beetgaar. Bak de spekblokjes in een droge pan krokant en schep ze uit de pan.
4. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg de spekblokjes toe.
5. Verwarm de broccolisaus en breng op smaak met zout en peper. Schep het spekjesmengsel door de spaghetti.
6. Serveer de pasta met de broccolisaus en garneer met de overige broccoliroosjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
845 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
96 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie