
Spaghetti met spekjes en paddenstoelen in roomsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
250 gram mager gerookt spek (in blokjes)
250 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeborsteld)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
400 gram spaghetti
250 milliliter slagroom
2 theelepels verse oregano
50 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
Bereidingswijze
1. Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan in een kom.
2. Bak in het achtergebleven spekvet de plakjes paddenstoelen in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Roer tijdens het bakken de plakjes knoflook erdoor.
3. Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken.
4. Giet de room bij de paddenstoelen en voeg de spekblokjes toe. Verwarm deze saus en breng op smaak met peper.
5. Schep de spaghetti in een schaal en roer paddenstoelen, spekjes en roomsaus erdoor. Bestrooi met oregano.
6. Verdeel de spaghetti over borden. Serveer de kaas er apart in een kom bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
850 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie