
Spaghetti met spinazie en amandel-gehaktballetjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
500 gram pastasaus tomaat
100 gram amandelen
6 takjes platte peterselie
1 stuk ei
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
300 gram volkoren spaghetti (pasta)
600 gram verse spinazie
20 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de amandelen fijn en meng samen met het ei, de ui, de helft van de knoflook en de fijngehakte peterselie door het gehakt. Draai gehaktballetjes van ongeveer 3 centimeter groot.
2. Verhit een koekenpan en braad de gehaktballetjes in 8 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de spinazie toe samen met de overige knoflook en verhit tot alle blaadjes geslonken zijn. Voeg de pastasaus toe en verwarm een paar minuten mee.
3. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus op de pasta. Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3038 Kj
Calorieën
722 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
40 gram