Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met spinazie en amandel-gehaktballetjes

Spaghetti met spinazie en amandel-gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram pastasaus tomaat
  • 100 gram amandelen
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 stuk ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 300 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 600 gram verse spinazie
  • 20 gram parmezaanse kaas
Spaghetti met spinazie en amandel-gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de amandelen fijn en meng samen met het ei, de ui, de helft van de knoflook en de fijngehakte peterselie door het gehakt. Draai gehaktballetjes van ongeveer 3 centimeter groot.
  2. 2. Verhit een koekenpan en braad de gehaktballetjes in 8 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de spinazie toe samen met de overige knoflook en verhit tot alle blaadjes geslonken zijn. Voeg de pastasaus toe en verwarm een paar minuten mee.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus op de pasta. Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 722
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 15