
Spaghetti met spinazie en spekjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
350 gr spaghetti
1 bakje gerookte spekreepjes (150 gr, GIJS)
2 grote uien, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
600 gr spinazie gewassen (zak)
150 ml kookroom (pakje à 250 ml, Melkan)
75 gr geraspte belegen kaas (zakje à 175 gr)
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een ruime wok of koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in ca. 8 min. uit. Bak de laatste 3 min. de ui en knoflook mee.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de kookroom, wat water en eventueel peper en zout toe en verwarm nog 3 min. Serveer de saus over de spaghetti en bestrooi met de kaas.