
Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
400 gram trostomaten
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
8 ansjovisfilets (in stukjes)
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel basilicum (fijngesneden)
400 gram spaghetti
1 citroen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook. Kruis intussen de tomaten aan de onderkant in, leg ze enkele tellen in het kokende water. Neem ze uit de pan en laat even afkoelen. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verwijder de zaadlijsten. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti.
2. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de knoflook en ansjovisfilets zodat de ansjovis licht smelt.
3. Voeg de tomaten, cayennepeper of het paprikapoeder, de kappertjes en basilicum toe.
4. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de spaghetti door het tomatenansjovismengsel.
5. Breng op smaak met peper. Garneer met partjes citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
468 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
76 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie