
Spaghetti met tonijn in tomatensaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram spaghetti (pasta)
2 teentjes knoflook
6 takjes verse tijm
500 gram spaghettipakket
800 gram tomatenblokjes in blik
2 theelepels kaneel
320 gram tonijn uit blik
2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Bereid de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm van de takjes.
4. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan. Voeg de groenten toe en bak voor 5 minuten. Voeg de de blikken tomaten, kaneel, tonijn en kappertjes toe en meng alles samen. Laat voor 10 minuten pruttelen.
5. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng door elkaar.
6. Verdeel de spaghetti over 4 borden en garneer met de tijm.
TIP: Lekker met ricotta of parmezaan.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2309 Kj
Calorieën
550 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
39 gram