
Spaghetti met truffelolie en peterselie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
350 gram spaghetti
4 eetlepels olijfolie extra vierge
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
2 eetlepels truffelolie
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
Zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met ruim gezouten water beetgaar ('al dente'). Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de plakjes knoflook en de chilivlokken (indien gebruikt) toe. Bak de knoflook zachtjes tot deze licht goudbruin kleurt en de olie op smaak brengt. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, anders wordt het bitter.
3. Voeg de gekookte spaghetti direct toe aan de pan met knoflookolie. Hussel alles goed door elkaar met een tang. Voeg een scheutje van het bewaarde kookvocht toe om de pasta wat smeuïger te maken.
4. Haal de pan van het vuur. Voeg nu de truffelolie, de fijngehakte peterselie en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
5. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de spaghetti over vier borden en garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Variatietip
Ook lekker met gebakken kastanjechampignons. Snijd 250 gram champignons in plakjes en bak deze goudbruin in de pan voordat je de knoflook toevoegt. Dit geeft het gerecht een extra aardse smaak die perfect bij de truffel past.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1250 Kj
Calorieën
260 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
0.33 gram